Eğitimin önünde ‘Engel' yoktur

Eğitimin önünde ‘Engel

Kırıkkale Gazi İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 7 yaşındaki bedensel engelli 1. sınıf öğrencisi Elif Aksoy, karnesini Vali Ali Kolat'dan aldı.

AZMİ VE ÇABASI HAYRAN BIRAKTI
Kırıkkale Gazi İlköğretim Okulu’nda bedensel engelli Elif Aksoy yarıyıl karnesini Vali Kolat’dan aldı. Vali Kolat, Elif’in eğitimi hakkında öğretmeninden ve annesi Aksoy’dan bilgiler aldı. Derslerinde büyük bir başarıya imza atan ve bütün dersleri 5 olan Aksoy’a başarılar dileyen Vali Kolat, kent genelinde bulunan engelli öğrencilerin destekleneceğini söyledi. Kolat, eğitimin her yerde ve her alanda verilebileceğini belirterek, “Eğitimciler olarak öğrencilerimize en iyi ve en kaliteli hizmeti vermemiz gerekiyor ve bunun için çalışıyoruz. Gerçekten Elif’in azmi ve çabası bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Öğrencimizin de sevinci gözlerinden okunuyor” diye konuştu.

DOKTOR OLMAK İSTİYOR
Karnesini alan Elif Aksoy ise duyduğu memnuniyeti dile getirerek, çok çalışarak doktor olmak istediğini söyledi. Baba Aksoy, ise biricik kızlarını her gün okula götürüp getirdiklerini ve kızlarının eğitim ve öğretim görmesi için bu zorluklara katlandıklarını bildirdi. Yağmur ve kar yağdığında zorlandıklarını ve yolların çamur olduğunu belirten Baba Aksoy, kızlarını okutmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti. Elif’in öğretmeni ise; öğrencisinin ayaklarını kullanamadığını ifade ederek, ``Müfredata uygun programlarımızı uyguluyoruz. Kendisi gerçekten çok zeki ve çalışkan. Görsel olarak anlattığımız konuları hızlı bir şekilde kavrıyor. Ben inanıyorum ki Elif liseyi daha sonra da üniversiteyi de okuyacak`` dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ